” Minggu depan Aliff Syukri jangan pergi Gegar Vaganza lagi. Jika you pergi juga, anggap je you cari g4duh dengan i.. ” – Datin Shahida

” Minggu depan Aliff Syukri jangan pergi Gegar Vaganza lagi. Jika you pergi juga, anggap je you cari g4duh dengan i.. ” – Datin Shahida

Hujung minggu lalu kecoh apabila tindakan dan kata-kata penaja utama Gegar Vaganza musim kelima semasa program itu bersiaran secara langsung mendapat kec4man orang ramai.

Datuk Aliff dikatakan bersikap r4sis dengan memperkatakan warna kulit penyanyi Santesh Kumar yang kini popular dengan lagu yang bertajuk Amalina.

Malah Datuk Aliff juga cuba untuk berbahasa Inggeris dan antara ayatnya ingin mencari penonton yang muka hodoh (ugly women) untuk mencuba produknya itu semasa sesi mempromosikan produknya.

Akhirnya, Datuk Aliff telah memilih seorang penonton wanita dan mengatakan muka wanita tersebut macam b0m0h.

Dia kemudiannya terus menyapukan produknya di muka wanita itu tanpa meminta kebenaran terlebih dahulu. Lebih-lebih lagi wanita itu bukanlah mahramnya.

Paling membuatkan netizen mar4h apabila Datuk Aliff mengatakan beliau akan memberikan duit pada wanita tersebut selepas kejadian yang memalukan itu.

Datuk Aliff turut menambah, jika sebelum ini hantaran untuk wanita ini RM2,000, lepas pakai produknya itu hantaran terus boleh jadi RM20,000.

Tindakannya ini mendapat kec4man orang ramai yang komen di laman sosial semasa program ini bersiaran langsung.

Akhirnya Datuk Aliff mengakui kesalahannya dan telah meminta maaf secara langsung di program Gegar Vaganza. Pujian harus diberikan kepada Datuk Aliff.

Walaupun telah meminta maaf, tindakan dan kata-kata Datuk Aliff ini tetap menimbulkan kekecohan di laman sosial dan mendapat krit!kan hebat dari ramai pihak termasuk golongan artis.

Yang terbaru, isterinya Datin Shahida turut meluahkan rasa kecewa dengan kec4man yang diterima oleh suaminya.

Menurut Datin Shahida, beliau tidak membenarkan Datuk Aliff pergi ke konsert Gegar Vaganza pada minggu hadapan.

Baca perkongsian Datin Shahida di bawah :

I dah cakap dengan u x perlu keluar tv sbb x semua faham cara u cakap sebab u suka terlepas @aliffsyukriterlajaklaris …… “

” Tak pasal banyak betul orang yg sekolahkan u hari ni, Dato, Dr la, chef la, artis semua adalah……. “

” Yang kenal tau lah yg x kenal mcm2 ayat dorang keluar, sampai semua perkataan m4ki h4mun dah keluar sampai dorang pun x tau nak m4ki apa dah.. “

” Minggu depan @aliffsyukriterlajaklaris jgn pergi GV lagi.. Jika u pergi juga, anggap je u cari g4duh dgn i… “

” Biar je orang yg pandai sangat kutuuk tu promote….. kita ni x educated… dah minta maaf dah pun semalam waktu live apa lagi x kena x tau la.. ”

” So lepas ni minggu depan u x perlu pergi Gegar Vaganza lagi duduk rumah je lagi bagus……. x perlu keluar TV pun nak promote… “

” Kita dah niaga lama Insya Allah dah banyak pengguna setia… Bila time kita kena h!na jadi bahan ketawa, x de plak yg nak kesiankan kita…. nak pertahankan kita.. “

” Sikit2 cakap kaya tapi b0d0h, money can’t buy class la…. kita bukan niaga cari duit nak beli class, nak bagi keluarga senang dah bahgia…… “

” Dalam pada mengutuk juga, tapi semua pun sibuk semua cari minta sponsor la sumbangan la, bantuan dah, kita kena sedar satu je manusia suka pandang keburukan dan kekhilafan kita, baik kita, langsung x pernah orang nampak…… “

” Jadi jomlah kita pindah duduk kampung bela kambing jaga ayam itik lagi bagus…. yg nak sambung kutuuk silakan kot x habis lagi ada ayat2 yg belum keluar, kutuuk la sampai subuh, nanti penat berentilah tu…. “

 

View this post on Instagram

 

i dah cakap dengan u x perlu keluar tv sbb x semua faham cara u cakap sebab u suka terlepas @aliffsyukriterlajaklaris ……x pasal banyak betul orang yg sekolahkan u hari ni,Dato,Dr la,chef la,artis semua adalah……. Yang kenal tau lah yg x kenal mcm2 ayat dorang keluar,sampai semua perkataan maki hamun dah keluar sampai dorang pun x tau nak maki apa dah😅 . minggu depan @aliffsyukriterlajaklaris jgn pergi GV lagi.. Jika u pergi juga,anggap je u cari gaduh dgn i…biar je orang yg pandai sangat kutuk tu promote…..kita ni x educated… dah minta maaf dah pun semalam waktu live apa lagi x kena x tau la😌 . So lepas ni minggu depan u x perlu pergi Gegar Vaganza lagi duduk rumah je lagi bagus…….x perlu keluar TV pun nak promote…kita dah niaga lama Insya Allah dah banyak pengguna setia…😇 Bila time kita kena hina jadi bahan ketawa,x de plak yg nak kesiankan kita…. nak pertahankan kita, …..sikit2 cakap kaya tapi bodoh,money can’t buy class la….kita bukan niaga cari duit nak beli class,nak bagi keluarga senang dah bahgia……Dalam pada mengutuk juga,tapi semua pun sibuk semua cari minta sponsor la sumbangan la,bantuan dah,kita kena sedar satu je manusia suka pandang keburukan dan kekhilafan kita,baik kita,langsung x pernah orang nampak……jadi jomlah kita pindah duduk kampung bela kambing jaga ayam itik lagi bagus….yg nak sambung kutuk silakan kot x habis lagi ada ayat2 yg belum keluar,kutuk la sampai subuh,nanti penat berentilah tu….

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

Walau pun masih ramai yang memberikan komen-komen negatif, tapi masih ada yang memberi komen yang positif dan meminta Datin Shahida bersabar serta abaikan kata-kata yang meny4kitkan hati.

Antara komen-komen yang diterima di Instagram :

” Korang kena faham bahawa memang wujud jenis yg tak pernah sedar dia terlepas cakap lebih2 lagi kalau bercakap dah macam bertih jagung lagi la tak sedar kalau dah terlepas cakap macam2. Saya cakap ni sebab saya memang ada kenalan yang jenis bercakap macam dato aliff ni. Jenis bila saya tegur baru dia sedar. Memang ada jenis camni. Kira dato aliff ok lah mintak maaf depan2. So part dia dah selesai sebab dia dah mintak maaf. Nak maafkan ke tak itu part pihak satu lagi. Yang awak semua dok mengutuk ni bila nak mintak maaf dengan dato aliff and datin?.. “

” Sabarlah datin.. mulot orang kita susah nak tutup… yg dowang taw to la.. nk kec4mm jew… dato dh minx maaf dh la.. apa ag nk d pjgkn ag.. sy ttp skong datin dgn dato.. “

” Dorang ni semua tak pandai bergurau tak sporting tahu nak sent4p nak menyalahkan ape org buat . bosan la hidup org cmtu .. dato pon da mintak maaf . chill gaisss.. “

” Rilex lah kak.. TUN M kne kec4m satu malaysia … DS NAJIB kne kec4m seluruh dunia.. dy org x block pon org yg kec4m mereka.. rilex sudah .. kalau block lagi nampak kita bersalah… huhuhu “

” Sy x tgk GV… sbb umah x de astro.. tp sy de bace n tgk video tu…. datin jgn la merajuk n give up k…. dato n datin la inspirasi kami yg baru stat nak niaga nie… smua org wat salah… dato pon da minta maaf…. dah la tu… “

” Takpe kak dugaan kak.. Allah maha memahami.. Kita salah dgn manusia itu normal, Allah ada.. Perbaiki semula kesilapan kita.. “

Apa-apa pun harap isu ini berakhir dengan secepat mungkin. Bagi admin, rasanya tak perlu diperbesarkan lagi kerna Datuk Aliff sendiri sudah meminta maaf secara langsung di program Gegar Vaganza.

Setiap manusia pasti melakukan kesilapan, cukup sekadar menegur dengan baik, tidak perlu sampai mengutuuk dan mengec4m serta memalukan.

Datuk Aliff pastinya akan ambil pengajaran daripada apa yang berlaku supaya ianya tidak akan berulang kembali. InshaAllah, mudah-mudahan begitu. Doa yang baik-baik untuk semua. Amin..

Apa pendapat anda ?

Silakan SHARE..

Sumber : IG Datin Shahida / Article by Berita Kopak & Ciungwanara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *