” Kalau Allah dah tetapkan jodoh kau dengan aku, kau tak boleh tolak jugak.. ” – Nazmi Adhwa

” Kalau Allah dah tetapkan jodoh kau dengan aku, kau tak boleh tolak jugak. Semoga Allah bukakan pintu hati kau yang keras tu untuk aku.. ” – Nazmi Adhwa Terima Kejutan Hari Jadi Daripada Ardell Aryana, Luah Perasaan Di Instagram.

Menerusi akaun instagram, pelakon yang mula dikenali dalam drama Hati Perempuan, Nadzmi Adhwa berkongsi video rakaman menerima kejutan ulang tahun kelahiran daripada teman tapi mesranya, Ardell Aryana semalam.

Sebelum ini Nadzmi ada meluahkan di Instagram yang dia telah di’friendzone’kan oleh Ardell.

Pada permulaannya, Nadzmi menyangka tiada ucapan daripada Ardell dan beranggapan mungkin Ardell lupa hari lahirnya.

Nadzmi turut meluahkan rasa terharu apabila Ardell memberi kejutan kek dan beberapa hadiah yang diletakkan dalam sebuah kotak yang besar seperti jersi sukan, seluar sukan, beg sukan dan beberapa hadiah yang lain.

Apa yang lebih mengharukan apabila Ardell turut menghadiahkannya Iphone XS Max yang diletakkan sekali dalam kotak besar itu.

Nadzmi merasa terkejut dan sebak sehingga menitiskan air mata atas pemberian hadiah yang mahal ini dan sambutan hari jadinya yang dirancang oleh Ardell bersama keluarganya.

Menerusi caption entri di Instagram, Nadzmi sekali lagi meluahkan perasaannya kepada Ardell.

Jom baca luahan dan perkongsian Nadzmi di bawah :

” Terima kasih @ardellaryana. Aku ingat kau lupa. Patutlah dari semalam tak wish aku tunggu je Rupanya kau nak kenakan aku.. “

” Sedihnya. Kenapa kau belikan benda benda mahal ni semua untuk aku. Iphone XS Max tu aku ingat 5 tahun lagi baru aku beli.. “

” Pandaikan kau beli pam asma tu mentang mentanglah aku selalu semput. Yang paling penting sekali team kita minat sama ! Arsenal ! Die hard fans dari kecil lagi sama dengan kau.. “

” Aku doakan kau sihat supaya nanti kita boleh futsal macam dulu dulu. Semoga kau sembuh sepenuhnya.. “

” Ingat ,Walaupun orang cakap kau friendzone aku tapi aku tak kesah weh. Diorang tak tahu. kau sahabat aku yang sentiasa ada dalam susah dan senang aku.. “

” Kau tarik aku keluar dari kesedihan aku dan ceriakan hidup aku. Aku sayang kau Nonoi. Sayang sangat !!! Terima kasih untuk semua ni, terima kasih juga semua family kau.. “

” Weh kita walaupun beza 2 tahun kau acah acah anggap aku adik , tapi takpe kalau Allah dah tetapkan jodoh kau dengan aku, kau tak boleh tolak jugak.. Opps.. “

” Kau jadi sahabat aku pun aku dah bersyukur sangat dah. Takpe aku cepat cepat dewasa okay supaya kau nampak aku ni dah matang.. “

” Semoga Allah bukakan pintu hati kau yang keras tu untuk aku. Eh eh. To all girls out there yang nak bagi suprise kat kawan lelaki boleh bertapa dulu dengan @ardellaryana ni.. “

” Dia ni pun dah macam lelaki dah opss, and kekadang kan @ardellaryana aku rasa kau lebih lelaki dari aku.. “

” Terima kasih untuk semua ni. Kau memang legend kakak !  WanitaKu #AdhwaTurns26 #NovemberBabies #Scorpio #YaGunnersYa #COYG.. “

” Dalam kad tulis hadiah tak seberapa. Tapi hadiah kau bagi bapak berapa rapa.. “

Sila tonton video di bawah. Ada 4 video (slide ke kanan) :

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih @ardellaryana 😭 Aku ingat kau lupa. Patutlah dari semalam tak wish aku tunggu je 😞 Rupanya kau nak kenakan aku. Sedihnya 😭 Kenapa kau belikan benda benda mahal ni semua untuk aku 😭 Iphone XS Max tu aku ingat 5 tahun lagi baru aku beli 😭 Pandaikan kau beli pam asma tu mentang mentanglah aku selalu semput. Yang paling penting sekali team kita minat sama ! Arsenal ! Die hard fans dari kecil lagi sama dengan kau 😘 Aku doakan kau sihat supaya nanti kita boleh futsal macam dulu dulu. Semoga kau sembuh sepenuhnya. Ingat ,Walaupun orang cakap kau friendzone aku tapi aku tak kesah weh. Diorang tak tahu. kau sahabat aku yang sentiasa ada dalam susah dan senang aku. Kau tarik aku keluar dari kesedihan aku dan ceriakan hidup aku. Aku sayang kau Nonoi 😘 Sayang sangat !!! Terima kasih untuk semua ni, terima kasih juga semua family kau. Weh kita walaupun beza 2 tahun kau acah acah anggap aku adik , tapi takpe kalau Allah dah tetapkan jodoh kau dengan aku, kau tak boleh tolak jugak ðŸĪĢ Opps. Kau jadi sahabat aku pun aku dah bersyukur sangat dah. Takpe aku cepat cepat dewasa okay supaya kau nampak aku ni dah matang ðŸĪ­ Semoga Allah bukakan pintu hati kau yang keras tu untuk aku. Eh eh ðŸĪŠ To all girls out there yang nak bagi suprise kat kawan lelaki boleh bertapa dulu dengan @ardellaryana ni. Dia ni pun dah macam lelaki dah opss, and kekadang kan @ardellaryana aku rasa kau lebih lelaki dari aku ðŸĪ­ðŸĪĢ😘 Terima kasih untuk semua ni. Kau memang legend kakak ! ðŸĪŪðŸĪŪ #WanitaKu #AdhwaTurns26 #NovemberBabies #Scorpio #YaGunnersYa #COYG Dalam kad tulis hadiah tak seberapa 😞 Tapi hadiah kau bagi bapak berapa rapa 😭😭

A post shared by Nadzmi Adhwa Nor Adzmi (@nadzmiadhwa) on

Rata-rata peminat terharu menonton video di atas. Ramai yang mendoakan semoga ada jodoh antara mereka. Antara komen-komen peminat :

” Omaigoddd, why so sweet.. Semoga korang stay together till jannah.. “

” Terlalu sweet sgt moment dia… smpi aku boleh ikut nangis… terasa weyh perasaan gembira n terharu dapat kawan macam dia… bahagia dunia akhirat dpt kenal kawan y ada susah senang kita…. alaaa… xblh go laaa… aku nak nanges jugak.. “

” Terharu nya… Semoga korg dua disatukan.. Sweet sangat… I like.. “

” Seriously ! Both of you Sgt Sgt super cute !!!.. “

” Rasa nakkkk nangis tengok video ni. Semoga berjodoh.. “

” Semoga berjodohan.. Ya Allah aku yg sebak ni. Susah tau nk dpt bff cmni.. “

” Weyh comelnyaa korg. Kawen la cepat aaminnn.. “

” Terharunya tgk.. Semoga Ardellaryana sihat selalu dan cpt sembuh.. “

” Comel kan diorg ni. Sweet je walaupun selalu kene friendzone HAHAHAH bila la nk dpt mcm ni , eh hahahahahahah bnyk kali tgk ni. Semoga diorg ni berjodoh.. “

Alahai sweet sangat kan ? Sama-sama kita doakan yang terbaik untuk Nadzmi Adhwa dan Ardell Aryana. Jodoh itu rahsia Allah. Kalau sudah tertulis jodoh kalian berdua, pastinya akan bersatu juga.

Tetapi kalau tidak ditakdirkan untuk bersama, inshaAllah pasti ada hikmah. Allah inginkan yang lebih baik untuk kalian berdua. Wallahualam..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nadzmi Adhwa by Berita Kopak / Ciungwanara