Wanita Ini Mendapati salah satu tin COKE yang dibelinya Sangat Ringan. Dia pun membuka tin tersebut, dan hanya beberapa titik yang keluar. TETAPI Seorang Netizen Memberitahunya Satu Perkara Yang MENGEJ0TKAN!!

Wanita Ini Mendapati salah satu tin COKE yang dibelinya Sangat Ringan. Dia pun membuka tin tersebut, dan hanya beberapa titik yang keluar. TETAPI Seorang Netizen Memberitahunya Satu Perkara Yang MENGEJ0TKAN!!

Minumam di dalam tin adalah antara yang menjadi kegemaran orang untuk mendapatkannya setiap hari. Tetapi seorang wanita yang membeli minuman Coke di dalam tin ini mendapatinya sangat ringan apabila dipegang dan mengambil keputusan untuk membelinya dengan maksud untuk merakamnya.

Menurut The Sun, seorang wanita Inggeris bernama Dani Andres, membeli sekotak besar air minuman tin Diet Coke secara online, apabila pembeliannya itu sampai dia mendapati salah satu tin tersebut sangat ringan.

Dia merasakan ada sesuatu yang tidak kena dan mengambil keputusan untuk membuka minuman tersebut sambil merakamnya bagi tujuan bukti.

Selepas dibuka dia menuangkan minuman tersebut tetapi hanya beberapa titik sahaja yang keluar. Dia lalu memuatnaik ke dalam media sosial untuk melihat tanggapan dari netizen berkenaan perkara itu. tetapi apa yang mengej0tkannya adalah seorang netizen berkata yang tin minuman tersebut sangat berharga.

Salah seorang netizen mengatakan yang dia boleh mendapatkan sedikit gantirugi dari pengeluar minuman tersebut tetapi dia akan menjadi kaya jika membiarkannya tanpa membuka kerana para collector sanggup membelinya dengan harga yang cukup tinggi. Dalam perkara ini, menurut mereka ada dijual Coke seperti itu keadaannya dengan harga US 19000(RM83,000 lebih). Harga tersebut cukup tinggi!

Walaubagaimanapun dia telah membuka tin tersebut, dan ianya sudah tidak berharga lagi. Ramai yang mengatakan sepatutnya dia tidak perlu membukanya lagi dan memuatnaik di media sosial. Ramai yang simpati kepadanya kerana terlepas untuk mejadi ‘kaya’.

Jadi, jika anda membeli Coke dan merasakan ringan, jangan membukanya. Kemungkinan nasib anda berubah jika anda tidak membukanya!

Terima kasih kerana membaca. Silakan SHARE Ya!

Terjemahan Dan Di sediakan Oleh Ciungwanara / Beritakopak

Sumber : micelle