Kerana C4cat, Dia Dibu4ng Oleh Ibubapanya Ketika Berumur Setahun. Dia Dijaga Oleh Seorang Lelaki Yang Baik H4ti. Apabila Dewasa, Apa Yang Dia Lakukan Pada Ayah Angkatnya Mengh4rukan Netizen…

Kerana C4cat, Dia Dibu4ng Oleh Ibubapanya Ketika Berumur Setahun. Dia Dijaga Oleh Seorang Lelaki Yang Baik H4ti. Apabila Dewasa, Apa Yang Dia Lakukan Pada Ayah Angkatnya Mengh4rukan Netizen…

Sebuah kisah yang penuh inspirasi mengenai seorang lelaki bernama Ding Zhuancheng. Ketika dia berumur setahun, dia dibu4ng oleh keluarganya. Zhuancheng lahir dalam keadaan c4cat kerana dia mengid4p peny4kit Hipol4sia.

Hipoplasia adalah penurunan jumlah se1 yang yang mengakibatkan penurunan jaringan atau org4n, akibatnya org4n tersebut menjadi kecil. Zhuancheng mengalami c4cat di bahagian k@kinya, sehingga dia tidak dap4t berjalan dan hanya boleh merangk4k.

Dia dijumpai oleh seorang lelaki bernama Ding Jinshuan yang kini menjadi ayah angkatnya.

Ketika Jinshuan melihat b4yi berusia setahun yang terlant4r dan tiada ibubapa bersamanya, membuatkan dia merasa k4sihan melihat b4yi tersebut dan terus mengambilnya untuk dijaga.

Sekarang Zhuancheng sudah dewasa, sihat, dan ceria. Walaupun dia tidak dapat berjalan, tetapi dia tetap boleh bekerja dan menghasilkan pendapatan.

“Selama saya masih lagi bern4fas, saya akan membahagiakan ayah saya!”

Dengan duit yang dia simpan, Zhuancheng membina rumah baru untuk ayahnya.

Bukan hanya rumahnya saja, tetapi perabut rumah juga dibelikan yang baru.

Menurut Ding Jinshuan iatu ayah angkat Zhuancheng, pada mulanya jiran-jiran menyuruhnya supaya tidak menjaga bayi yang c4cat ini kerana ianya bukanlah perkara mudah. Tetapi hatinya berat untuk meninggalkan bay1 tersebut tanpa sesiapa yang menjaganya.

Zhuancheng yang telah dewasa juga membantu ayahnya menternak ayam. Dan duit yang dia dapat disimpannya untuk membina rumah.

Menurut Zhuancheng, rumah mereka yang us4ng itu sentiasa saja boc0r apabila hujan turun. Ini membuatkan dia dan ayahnya sentiasa kebasahan apabila hujan turun.

Tiada sesiapa pun yang ,menyangka anak cac4t yang dibu4ng oleh ibubapa k@ndung itu adalah anak yang mempunyai h4ti yang luhur dan berguna untuk orang lain.

Lihat VIDEO Berkaitan di bawah ini

Terima kasih kerana membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan dan Terjemahan Oleh Ciungwanara / Beritakopak

Sumber : Youtube.com