“Saya menyedari yang dompet saya tertinggal di rumah. Saya pun segera berpatah balik untuk mengambilnya. Tetapi baru sampai di pintu. Saya tidak menyangka apa yang saya dengar. Isteri yang baru saya kahwini siang tadi…”

“Saya menyedari yang dompet saya tertinggal di rumah. Saya pun segera berpatah balik untuk mengambilnya. Tetapi baru sampai di pintu. Saya tidak menyangka apa yang saya dengar. Isteri yang baru saya kahwini siang tadi…”

Malam pertama perkahwinan sepatutnya menjadi malam yang paling membahagiakan kerana akhirnya dapat hidup bersama sebagai suami isteri. Permulaan hidup sebagai suami isteri bermula pada malam pertama.

Seorang lelaki berkongsi kisah malam pertamanya yang disifatkannya begitu mengejuutkan. Sesuatu yang tak disangkanya selama ini dapt dilihatnya pada malam pertama.

Saya dan isteri baru sahaja melansungkan majlis perkahwinan di sebuah hotel di sebuah bandaraya di utara tanah air. Majlis tersebut sememangnya ditunggu oleh kami kerana sekian lama bercinta dan menempuh pelbagai ujiian.

Saya menerima isteri kerana dari ramai wanita yang saya kenali, hanya dia lah yang menerima dan bersikap baik kepada ibu saya.

Saya memang mencari isteri yang mampu menjalankan amanahnya sebagai isteri dan dapat menjaga ibu saya. Ini kerana keluarga saya hanya saya dengan ibu sahaja. Jadi saya pasti membawa ibu bersama selepas berkahwin.

Ramai wanita sebelum ini yang mengatakan mereka mampu melayan ibu saya tetapi akhirnya mereka menunjukkan sikap dingin. Sebelum mengambil isteri saya memang memberitahu mereka permintaan saya ini. Dan isteri saya ini satu-satunya yang menerima syarat saya dengan hati terbuka.

Setelah majlis perkahwinan, saya dan isteri pulang ke rumah bersama dengan ibu. Tetapi saya melihat isteri saya begitu kepenatan dan mungkin dia pening kepala kerana sehari suntuk menghadap majlis perkahwinan. Saya menyuruhnya agar berehat dan cuba untuk tidur.

Tetapi saya merasakan badannya semakin panas dan saya mengajaknya ke kliniinik atau h0spital untuk berjumpa d0ktor. Tetapi isteri enggan dan mengatakan cukup membeli panad0l sahaja.

Saya tanpa membuang masa terus pergi ke kedai meninggalkan isteri bersama ibu saya di rumah. Saya berjalan kaki sahaja kerana kedai ada berdekatan dengan rumah sahaja.

Tetapi hendak dijadikan cerita, baru lima minit keluar dari rumah jalan saya menyedari yang dompet saya tertinggal di rumah. Saya pun segera berpatah balik untuk mengambilnya.

Tetapi baru sampai di pintu. Saya tidak menyangka apa yang saya dengar. Isteri yang baru saya kahwini untuk terdengar membentaak dan menjeriit dengan kuat kepada ibu saya. Saya terus menolak pintu dan terus memandang isteri saya dan ibu saya.

Isteri saya yang terkejuut melihat saya tiba-tiba berada di rumah, terus tertunduk malu. Tanpa membuang masa saya menyuruh isteri mengemas begnya untuk saya menghantarnya ke rumah ibubapanya. Saya cukup keceewa dan mar4h kerana di tipu dengan sikapnya selama ini.

Seminggu selepas itu, saya telah menceraaikan isteri saya dengan talak satu selepas saya menerangkan duduk perkara kepada ibubapanya. Walaupun berat untuk mereka menerimanya tetapi keputusan telah saya buat.

Saya tidak mahu wanita yang bermuka-muka menjadi isteri saya. Saya masih mencari seseorang yang tulus ingin menjaga saya dan ibu saya selagi dia masih hiidup. Semoga saya akan berjumpa satu hari nanti. Terima kasih admin.

Terima kasih kerana membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan oleh Ciungwanara / Beritakopak