10 Syarikat Penerbangan Yang Mempunyai PRAMUGARI Tercantik Di Dunia. ‘Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan, Tak Menarik hati…’

10 Syarikat Penerbangan Yang Mempunyai PRAMUGARI Tercantik Di Dunia. ‘Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan, Tak Menarik hati…’

Kapal terbang adalah sejenis alat pengangkutan yang pantas. Untuk memberikan suasana yang selamat dan kesan yang memuaskan kepada pelanggan, pihak syarikat penerbangan akan berusaha memberikan layanan terbaik untuk setiap penumpangnya.

Salah satunya dengan menggunakan pramugari. Pramugari adalah seseorang yang memberikan perkhidmatan yang mesra di dalam kapal terbang.

Penampilan serta keperibadian yang lemah lembut disertakan dengan senyumanmanis menjadi rutin bagi seorang pramugari. Untuk itu tidak hairanlah jika para pramugari yang bertugas di dalam kapal terbang selalu membuat penumpangnya terasa selesa.

Berikut ini adalah 10 Syarikat penerbangan dengan Pramugari Tercantik Di Dunia..

10. Virgin Atlantic Airways

Pramugari syarikat penerbangan Virgin Atlantic Airways dari England ini selalu dikenali dengan seragam berwarna merah cerah dilengkapi dengan riben di lehernya. Dengan pakaian seperti ini, ianya mudah sekali untuk menarik perhatian pelanggan.

Menurut survei data tahun 2018, pramugari Virgin Atlantic Airlines terpilih sebagai pramugari syarikat penerbangan paling menarik. Ketika mereka melayani penumpang, pesona dan keramahan mereka akan selalu memberi kesan di hati.

9. Thai Airways

Syarikat penerbangan milik Thailand ini selalu memberikan layanan memuaskan bagi penumpangnya. Pramugari Thai Airways ini berada di kedudukan ke-9 kerana selalu menyediakan layanan kelas A untuk penumpangnya dan juga selalu mementingkan detail walaupun sekecil manapun.

Karena kualiti layanannya, Thai Airways selalu mendapat berbagai penghargaan. Setiap pramugarinya juga mengenakan uniform berwarna ungu yang sangat cantik.

8. Lufthansa Airline

Lufthansa Airline adalah syarikati penerbangan dari Jerman yang memiliki kru kabin dari berbagai etnik di seluruh dunia. Mereka memberikan perkhidmatan melalui pramugari yang luar biasa layanannya dalam setiap penerbangannya. Kesopanan dan layanan mereka membuatnya menjadi salah satu penerbangan popular.

7. Air Asia

Air Asia adalah syarikat penerbangan dari Malaysia yang terpilih sebagai Syarikat Penerbangan dengan Kru kabin paling menarik. Pramugari mereka mengenakan uniform merah menggoda dengan perhiasan yang sangat menarik. Ramai penumpang Air Asia mengatakan bahawa pramugari Air Asia adalah antara pramugari tercantik di dunia.

6. Cathay Pacific

Sebahagian besar penumpang yang pernah menggunakan Cathay Pacific mengatakan bahawa ini adalah syarikat penerbangan terbaik di Asia. Ini karena kualiti layanan yang tinggi dan mendapat banyak penghargaan yang diterimanya.

Mereka menyediakan pramugari yang memberikan kesan bijak, cantik dan penuh perhatian kepada para penumpangnya. Dengan uniform berwarna merah menjadikan pramugari Cathay Pacific sebagai pramugari tercantik.

Cathay Pacific juga menggunakan pramugari sendiri untuk peragaan busana. Syarikat ini juga mewajibkan pekerja mereka sentiasa memberikan layanan kelas satu dan berkualiti kepada pelanggan mereka..

5. Kingfisher Airlines

Kingfisher Airlines adalah syarikat penerbangan dari India. Mereka memiliki pramugari paling mempesona di dunia. Bentuk dan warna uniform mereka lebihkurang dengan seragam pramugari Air Asia, iaitu warna merah. Selain kecantikan pramugarinya, layanan mereka juga sangat baik.

4. Malaysian Airlines

Malaysian Airlines dinobatkan sebagai syarikat penerbangan terbaik di dunia. Syarikat ini berjaya kerana mempunyai pengurusan yang baik dan komitmen yang tinggi daripada pekerja mereka. Malaysian Airlines juga terpilih sebagai tiga teratas pramugari terbaik selama beberapa tahun dan sangat popular karena keramahan pramugarinya.

3. Singapore Airlines

Syarikat penerbangan dari Singapore ini selalu menduduki antara tempat teratas. Pramugari mereka mengenakan pakaian khas Melayu yang unik dan sangat indah. Keramahan pramugari mereka telah diakui oleh ramai orang dan telah mendapat penghargaan di Penghargaan Bisnis Asia Pasifik sebagai layanan kru kabin terbaik dunia selama 17 tahun berturut-turut.

2. Etihad Airways

Etihad Airways adalah syarikat penerbangan terbesar di dunia yang mencipta namanya melalui media sosial. Penampilan menawan dari pramugari mereka melalui uniformĀ  yang elegant dan indah ini tersebar luas di internet. Mereka mengambil kru kabin profesionalnya dari seluruh dunia. Pramugari mereka sangat terkenal dengan keramahan mereka.

1. Emirates Airline

Tidak perlu dipertikaikan lagi, Emirates memang syarikat penerbangan terbaik di dunia. Mereka menampilkan pramugari cantik dan menawan dari berbagai negara di seluruh dunia.

Para pramugarinya memiliki bentuk tubuh yang menawan dan benar-benar mempesona. Mempunyai Uniform yang sangat berkarisma apabila melihatnya ditambah dengan layanan mewah yang diberikan membuatkan mereka benar-benar layak berada di tempatnya.

Terima kasih kerana membaca. Silakan SHARE Ya!

Terjemahan dan Di sediakan oleh Ciungwanara / Beritakopak

Sumber : COCO01