Video Alam Semesta Ini BUKTI Nyata Kekuasaan yang Maha Esa. Lihat Betapa Kecilnya Kita!

Video Alam Semesta Ini BUKTI Nyata Kekuasaan yang Maha Esa. Lihat Betapa Kecilnya Kita!

Di alam semesta ini terdapat banyak planet dari berbagai ukuran, dengan bintang-bintang besar yang tiada sesiapa yang mengetahui kecuali DIA betapa luasnya alam semesta ini. Ciptaan yang Máha Kuasa sememangnya sunguh menakjubkan, bumi terlihat seperti butiran debu di alam semesta ini.

Tetapi DIA memberikan kita sedikit pengetahuan untuk kita sedar tentang bukti Kekuasaan Dan KewujudanNYA. Seperti kita ketahui selain dari bumi ini ada beberapa lagi planet diluar sana.

Cuba anda semua lihat, Betapa Besar Kuasa Allah yang Maha Kuasa. Berikut perbandingan bumi yang kita duduk ini dengan planet yang lainnya.

Dan di bawah ini adalah gambar perbandingan antara bumi dengan 9 planet lainnya. Bagaimana jika bumi dan planet-planet lain dibandingkan dengan matahari?

Untuk lebih mendalam kesedaran kita tentang bukti kekuasaannya, tonton VIDEO Di Bawah Ini

“Maka apabila langit telah terbel4h dan menjadi merah mawar seperti (kilapan) minyak. Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dust4kan?” (QS: Ar Rahman [55}: 37-38)

Dengan perbandingan yang diberitahu tadi, menyedarkan kita bahawa betapa kecilnya kita dan bukti tentang KekuasaanNYA. Bagaimana dengan hidup kita, apakah kita masih suka menyomb0ngkan diri ? Selalu lihat ke atas sebelum kita merasa diri kita di atas dan bukti-bukti di atas adalah salah satu bukti tentang KekuasaanNYA.

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Ya!

Disusun dan Disediakan Oleh Ciungwanara / Berita Kopak