Umur 24 Tahun Tapi Orang Ingat 19 Tahun. Wanita Cantik Ini Kongsi Rahsi4 Awét Muda Yang Mendapat Ribuan Share!

Umur 24 Tahun Tapi Orang Ingat 19 Tahun. Wanita Cantik Ini Kongsi Rahsi4 Awét Muda Yang Mendapat Ribuan Share!

Seorang gadis manis berkongsi rahsia mengekalkan mukanya yang sentiasa kelihatan muda di Facebooknya yang menarik perhatian ribuan orang. Wanita tersebut yang bernama Sahira Lim berkata yang dia terperanj4t apabila anak saudaranya memberitahunya yang menyangkakan dia berumur 19 tahun padahal umurnya sudah 24 tahun.

Menurut Sahira, ramai orang yang melihatnya áwet muda kemungkinan kerana badannya yang kecil, kurus dan áwet muda. Dia pun berkongsi rahsi4 bagaimana dia mengekalkan mukanya yang sentiasa kelihatan muda. Mari kita ikuti tulisan beliau seperti di bawah ini..

Bayangkan!! Anak menakan ( anak buah ).. Terperanj4t bila ira bgtau umur ira 24 tahun!! Ira ingatkan muka ira ni nmpk mcm 30 tahun pd pandangan anak buah. Rupanyaaa.. Dia ingatkan ira baru 19tahun!!!…

Hahaha… Bukan dia je. Ramai lagi yang nmpk ira ni awet muda.. Ingatkan ira budak sekolah pun ada tau!!.. Mungkin sebab ira ni kecik, kurus dan awet muda.. Haaa… Kita ni malas nk kongsi rahsia áwet muda kita… Tapi xpela berkongsi kebaikan pun merupakan satu ibadah jugak kan?..

Nah kita nak share rahsia kecantikan kita!!.. Air rawatan traditional untuk

– Dalaman wanita

– Mengurangkan keputihan

– Seri wanita

– Áwet muda

– Keluarkan aura positiif

– Memberi tenaga dan mencantikkan luaran kita..

Ira amalkan minuman ni dan juga píl buatan sendiri… Senang.. Homemade je… Terjamin selamat untuk badan..

Ha boleh la cuba resipi air tradisional ni… Memang best!!!… Untuk buatkan air rawatan tradisional ni kekal lama pun ada tipsnya jugak tau!. Tp kita akan kongsikan pada slot lain pulak ea!!.

Selamat mencuba!.. Dipersilakan share kalau rasa tips ni berguna.

Saya akan ambil dua atau tiga sudu pati jamu ini dan dicampurkan dengan setengah cawan air suam. Minum tiga kali seminggu.

Bahan-bahan yang diperlukan ;

1. 4 ulas kunyit saiz 2 inci ( merawat luka dalaman)

2. Seulas halia saiz 2 inci ( membuang angin)

3. Sebiji buah manjakani ( mengetatkan bahagian dalaman wanita)

4. Sesudu asam jawa ( mengempiskan perut)

5. Sedikit gula merah (saje letak gambar besar )

Semua bahan-bahan tak kisah sangat nak pakai banyak mana sebenarnya, cuma hati-hati dengan manjakani sebab pahit.

Tumb0k kunyit dan biji manjakani, dan hiris halia. Nak tumbuk halia pun boleh tapi ira tak suka rasa taj4m halia kalau tumb0k sekali.

Rebus halia, kunyit dan biji manjakani dengan dua cawan air. Tunggu sehingga mendidiih.

Setelah mendidih, tambah dengan air asam jawa. Saya campur asam jawa tadi dengan dua cawan air juga. Biar sampai mendidih lagi.

Selepas mendidih sekali lagi, letak gula merah. Gula merah ini bertujuan mengurangkan rasa pahit manjakani itu. Kalau korang jenis yang suka pahit-pahit ini, tak perlu letak pun tak apa. Ini pun dibiarkan sehingga mendidih dan air kering sedikit dalam suku dari jumlah air asal. Boleh tutup api dan tunggu sehingga sejuk.

Bila sudah sejuk, dah boleh tapis dan simpan dalam bekas bertutup. Tadaa! Pati jamu anda sudah siap.

Begitulah perkongsian oleh Saudari Sahira Lim yang berguna untuk diamalkan oleh wanita-wanita di luar sana ya. Semoga perkongsian beliau ini bermanfaat dan memberi kebaikan kepada anda semua. Silakan SHARE. Semoga bermanfaat..

Disusun Oleh Ciungwanara / Berita Kopak

Sumber : Sahira Lim