Ibu Linda dan Diana Rafar Telah ‘Pergi’. Sama-Sama Kita Sedekahkan Al-Fatihah..

Ibu Linda dan Diana Rafar Telah ‘Pergi’. Sama-Sama Kita Sedekahkan Al-Fatihah..

Kehilangan orang yang tersayang sangatlah menyedihkan. Lebih-lebih lagi kehilangan ibu bapa yang menjaga kita dari kecil dan sanggup bersusah payah membesarkan kita. Namun setiap yang bernyawa pasti akan ‘pergi’ jua.

Sebentar tadi pelakon Diana Rafar berkongsi berita sedih telah kehilangan ibu yang tersayang pada malam ini. Berita sedih ini dikongsikan melalui akaun Instagram miliknya.

Sebelum ini tangan kiri ibu Diana dan Linda terpaksa dip0t0ng akibat jangkitan kum4n yang merebak ke dalam darah dan dirawat di Hospital Shah Alam.

Baca perkongsian Diana di bawah. Sama-sama kita doakan untuk arw4h supaya tenang di sana.

” Selamat tinggal mak… moga Allah ampunkan sgl dosa2 mak…. tenang lah mak kat saya ya… kita semua sayang mak… Al fatiha Rasimah bt abd Rahman… “

Rata-rata netizen mengucapkan takziah kepada keluarga Diana dan Linda. Antara komen-komen netizen :

” Inna lillahi wainna ilaihi rojiuunn….Allahumma firlaha warhamha wa’afiha wa’fuanha…. “

” Al-Fatihah, semoga arwah ditempatkan digolongan org2 yg beriman.. “

” Salam takziah dr akak sklga bt diana semoga rohnya ditempatkan bersama orang2 yg beriman..Al fatiha bt bonda Rasimah bt Abd Rahman @dianarafar.. “

” Innalillahiwainnailaihirojiun..alfatihah..semoge kak @dianarafar sekeluarge tabah dengan ketentuan Illahi ini..semoge arwah mak ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. amin.. “

” Al Fatihah…semoga roh mak Rasimah Abdul Rahman ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Aamiin… “

Melalui InstaStory, Linda turut memuatnaik khabar yang sama :

Doa Linda untuk ibunya..

Kepada yang ingin melawat arw4h buat kali terakhir..

Kami di Berita Kopak ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Linda dan Diana Rafar. Semoga arw4h ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Doa daripada anak-anak yang soleh dan solehah antara salah satu bekalan untuk ibu bapa kita yang sudah pergi. Al-Fatihah..

Doa untuk ibu bapa yang telah ‘pergi’ :

Ya Allah, ampunilah d0sa-d0sanya, kasihanilah dia, lindungilah dia dan maafkanlah dia, muliakanlah tempat kembalinya, lapangkan kub0rnya, bersihkanlah dia dengan air salju dan air yang sejuk.

Bersihkanlah dia dari segala kesalahan, sebagaimana Engkau telah membersihkan pakaian putih dari kotoran, dan gantilah rumahnya di dunia dengan rumah yang lebih baik di akhirat.

Sserta gantilah keluarganya di dunia dengan keluarga yang lebih baik, dan pasangan di dunia dengan yang lebih baik. Masukkanlah dia ke dalam surga-Mu dan lindungilah dia dari siks4 kubor atau siks4 api ner4ka.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Diana Rafar, Linda Rafar by Berita Kopak / Ciungwanara

Article ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CIUNGWANARA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, kami akan report copyright..