(VIDEO) Pengantin Perempuan Ini Men4ngis Teresak-Esak Atas Pelamin Kerana Mahu Balik Ke Rumah Keluarganya. Lihat REAKSI Pengantin Lelaki Yang…

(VIDEO) Pengantin Perempuan Ini Men4ngis Teresak-Esak Atas Pelamin Kerana Mahu Balik Ke Rumah Keluarganya. Lihat REAKSI Pengantin Lelaki Yang…

Tidak berapa lama dahulu, di Malaysia sebuah video seorang pengantin wanita yang menangis sedih kerana berpisah dengan bapanya menjadi viral di media sosial. Kisah yang terjadi itu dikatakan wanita itu terlalu sedih kerana akan berpisah dengan keluarganya.

Namun beberapa hari lepas, sebuah video yang hampir sama dengan kisah di atas juga terjadi di Kalimantan, Indonesia. Video yang dimuatnaik oleh Instagram MAKASSAR INFO itu menuai perhatian ramai netizen di sana dan menjadi viral.

Video tersebut menunjukkan seorang pengantin perempuan yang menangis teresak-esak di atas pelamin sambil berkata sesuatu yang tidak jelas. Kelihatan juga pengantin lelaki yang duduk sugul di atas kerusi sambil memandang ke arah lain.

Pada kapsyen Instagram tersebut tertulis “Baru-baru ini kejadian di Kalimantan, akibat di jodohkan, mempelai perempuan menangis tak henti-hentinya ingin minta pulang, parahnya lagi si laki-laki sudah resepsi nikahan tapi perempuan minta balik karena mereka di jodohkan..”

Tidak dapat dipastikan sebab sebenarnya mengapa pengantin wanita itu menangis sebegitu rupa namun seperti yang tertulis pada kapsyen Instagram tersebut “akibat dijodohkan, mempelai perempuan menangis tak henti-hentinya ingin minta pulang”.

Tonton Video tersebut di bawah ini. Slide di dalam Instagram tersebut untuk menonton video seterusnya

Apapun kita mengharapkan segalanya baik untuk kedua-dua pengantin tersebut dan semoga jodoh mereka panjang dan bahagia ke anak cucu. Dan momen itu akan menjadi kenangan manis untuk mereka berdua.

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan Dan Disusun Oleh Ciungwanara / Berita Kopak

Sumber : Instagram MAKASSAR INFO