Menakjubkan! Lelaki Ini Dapat Memanggil Burung Yang Terbang Bebas Datang Kepadanya!

Menakjubkan! Lelaki Ini Dapat Memanggil Burung Yang Terbang Bebas Datang Kepadanya!

Di dunia ini kadang-kadang manusia mempunyai kebolehan yang tersendiri yang kadang-kadang tidak disangka. Begitu juga dengan lelaki dari Indonesia ini. Dia dikatakan mempunyai bakat memanggil burung li4r datang kepadanya. Videonya memanggil burung itu yang dimuatnaik di Youtube mencapai lebih satu juta tontonan setakat ini.

Kapsyen yang ditulis pada video itu tertulis “Seorang pria di bogor bisa menangkap burung di alam bebas hanya denga cara memanggilnya. Entah ilmu apa yang dimiliki oleh pria ini. tonton sampe selesai, sampe detik di mana burung datang sendiri dan mendarat tepatt di kepalanya.”

Lelaki yang bernama Hermansyah ini dapat menjinakkan burung yang berterbangan dan datang kepadanya dengan cara memanggil melalui bunyi yang dibuat dari mulut dan tangannya.

Di dalam video ini dia menunjukkan cara dia memanggil burung yang ada berdekatan. Sambil bersiul dia memetik jari tangannya. Dan ajaibnya seekor burung datang kepadanya kemudian hinggap di kepalanya

Dia mengambil burung yang hinggap di kepalanya itu dan mengatakan burung yang bewarna hijau itu adalah sejenis burung Elang

Anda boleh tonton VIDEO tersebut di bawah ini

Terima Kasih Keranan Membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan Dan Disusun Oleh Ciungwanara / Berita Kopak

Sumber : YOUTUBE