Dia Membantu Kanak-Kanak Ini yang Kekurangan Duit Ketika Mahu Membeli Aiskrim. Tetapi kanak-Kanak Ini Memberi Balasan Yang Tidak Disangka-Sangka !

Dia Membantu Kanak-Kanak Ini yang Kekurangan Duit Ketika Mahu Membeli Aiskrim. Tetapi kanak-Kanak Ini Memberi Balasan Yang Tidak Disangka-Sangka !

Kejadian menarik ini datangnya dari seorang remaja Travis Sattler yang bekerja di sebuah restoran Freddy’s Frozen Custard & Steakburgers. Travis bekerja di bahagian cashier restoran itu.

Kerana cuaca begitu panas, datanglah seorang kanak-kanak ke tempatnya untuk membeli aiskrim.

“ Saya mahu membeli aiskrim perisa oreo ” kata kanak-kanak itu.

Tetapi ketika Travis menyatakan harganya, kelihatan kanak-kanak itu mengeluarkan reaksi pan!k. Dia seperti mencari-cari duitnya yang tidak cukup.

Akhirnya Travis bertanya kenapa dan kanak-kanak itu mengaku bahawa duitnya kurang 2 dollar.

Sambil tersenyum manis, Travis mengeluarkan kad kredit dari dompetnya untuk membayar harga aiskrim kanak-kanak itu.

“ Disebabkan duitmu tidak cukup, aku akan menambahnya ! ” kata Travis sambil men’swap’ kad kreditnya.

Dan kanak-kanak itu menerima aiskrim dengan gembira dan kembali ke tempat duduknya.

Tidak lama kemudian kanak-kanak itu kembali ke Counter dan memberi Travis sebuah kertas dan duit 100 dollar di dalamnya.

Isi kertas itu tertulis :

Terima kasih buat kebaikan anda kerana sanggup menolong saya membayar duit yang kurang. Dunia ini perlu ramai orang seperti anda 🙂

Membaca surat dari anak itu Travis pun merasa sangat terharu. “ Sejak membaca surat itu saya tersenyum seharian. Dan rasanya ingin membuat lebih banyak kebaikan ! ”

Dari kisah ini mengajarkan kepada kita bahawa kita perlu selalu berbuat kebaikan, di manapun, bila masa pun, dan dengan siapa pun. Percayalah Tuhan kita adalah Tuhan yang maha melihat, dan setiap kebaikan dibalas kebaikan !

Tonton VIDEO penuh di bawah :

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Dan Semoga Bermanfaat

Sumber : Story / Youtube by Berita Kopak