Tak tahan Isteri Selalu Mintak Duit Dan Handphone Baru, Lelaki Ini Berpura-pura Meningg@l Dunia!

Tak tahan Isteri Selalu Mintak Duit Dan Handphone Baru, Lelaki Ini Berpura-pura Meningg@l Dunia!

SEORANG suami nekad berpura-pura meningg4l agar isterinya yang ada di rumah berhenti meminta duit darinya. Lelaki dari Honduras yang tinggal di Amerika Syarikat bernama Danny Gonzalez itu mengambil kapas yang kemudian disumbatkan ke lubang hidungnya.

Dia juga menyelimuti tubuhnya menggunakan sehelai kain putih untuk menutupi tubuhnya seolah-olah dia sedang berbaring di bilik m4y4t. Dia lalu mengirim foto dirinya kepada isterinya yang tinggal di Saba, Honduras selatan.

Selain itu, dia juga mengirim gambar keranda dengan bunga di atasnya di ruang pengebuumian dengan pesanan yang menyatakan, dia meningg4l kerana k4nseer.


Sumber : Daily Mail

Dipetik dari Dailymail, Ahad (12/8/2018), pemb0h0ngan itu menyebabkan masalah kepadanya kerana berita itu cepat tersebar, bahkan juga dimuat di media tempatan.

Berita itu lantas sampai ke kawan-kawan dan ibubapa lelaki tersebut.

Saudara-mara Gonzalez pun menyedari ada yang tidak kena dalam gambar tersebut.

Mereka melihat Gonzalez seolah-olah tersenyum dalam foto itu.


Sumber : Daily Mail

Ketika pembohongannya mulai tercium oleh media tempatan, akhirnya Gonzalez mengaku melakukan peniipuan untuk membuat isterinya percaya dia telah meningg4l dunia.

“Isteri saya menelepon setiap minggu hanya untuk meminta saya mengirim duit lebih banyak,” katanya kepada TV Sur.

“Setiap Sabtu, dia akan menelepon saya memberitahu supaya mengirim wang, dan dia meminta saya mengirim lebih banyak lagi,” terangnya.


Sumber : Daily Mail

Dia juga menjelaskan, isterinya selalu memintanya mengirim handphone terkini dan mengatakan, handphonenya sudah dicuri.

Gonzalez sudah mengirim handphone baru sebanyak enam kali, sehingga dengan cara berpura-pura meningg4l dunia, dia berharap isterinya tidak lagi meminta yang lainnya.

Namun, di sisi lain, berita itu telah membuat ibubapa Gonzalez yang sudah lanjut usia terkejut, sehingga dia mendapat kec4man dari orang ramai!

Terima kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Untuk Cerita dan Berita Menarik!

Terjemahan Dan Disediakan Oleh Ciungwanara / Berita Kopak

Sumber : Daily Mail