” Kami dah buat yang terbaik sebab doctor cakap antib0dy Qayyum lemah.. ” – Datuk Aliff Syukri

” Kami dah buat yang terbaik sebab doctor cakap antib0dy Qayyum lemah. Jangan pandai komplain, kalau boleh cepat skit ambil saya pening tunggu lama2 nanti awak cakap.. ” – Datuk Aliff Syukri

Sebelum ini pengasas produk kosmetik terkenal Datuk Aliff Syukri dan isterinya Datin Shahida berkongsi berita sedih apabila ibu kandung kepada anak angkatnya Qayyum ingin meminta pasangan ini memulangkan semula anak kandungnya.

Untuk pengetahuan Qayyum dijaga oleh keluarga Datuk Aliff sejak daripada lahir lagi. Malah menurut Datuk Aliff, mereka sekeluarga juga turut menjaga ibu kandungnya sejak mengandungkan Qayyum 7 bulan dan masa tengah berpantang.

Tiba-tiba menerima mesej untuk meminta semula anak yang dijaga selama setahun lebih ini pastinya membuatkan hati mereka menjadi sedih dan kecewa.

Kemudian, Datin Shahida berkongsi keputusan yang dibuat terhadap permintaan ibu kandung Qayyum tersebut di akaun Instagram miliknya. Menurut beliau, mereka tidak akan memulang Qayyum kerana menurut Datin Shahida, Qayyum bukannya bola, bila tak nak dia bagi, bila nak ambil semula.

Yang terbaru, setelah menerima pelbagai desakan daripada ibu kandung Qayyum, Datuk Aliff Syukri dan Datin Shahida memaklumkan akan memulangkan kembali Qayyum seperti yang diminta.

Tapi khabar yang terkini, Qayyum sekarang sedang s4kit. Badannya dipenuhi dengan bintik-bintik merah dan telah ditahan di wad.

” Kami tetap prihatin. Kepada ibu kandung yom kami bawa 2 kali di pakar kanak2 dan hari ni yom terpaksa kena tahan wad di hopital swasta sbb s4kit dia makin p4rah.. “

” Boleh dikatakan 2 bulan sekali yom s4kit dan ini antra paling teruk sbb tu cost jaga yom tinggi…. Kami dah buat yg terbaik.. sbb doctor cakap antib0dy dia lemah.. “

” Jgn pandai komlain.. kalau boleh bantu gak lah anak yg awak nak ambik balik ni.. kalau boleh cpt skit ambil sy peninggg tunggu lama2 nanti awak ckp anak awak s4kit sbb kami tak pandai jaga.. “

” Video ni saya ambil sebelum bawa yom ke hospital… sebnarya kami bawa 2 kali dah di pakar kanak2 dan hari ni yom terpaksa kena tahan wad di hopital swasta sbb s4kit dia makin p4rah.. “

” Harap mak kandung yom dtg jee jengok dan bayarkan bil wad sekali.. “

 

View this post on Instagram

 

harap mak kandung yom dtg jee jengok dan bayarkan bil wad sekali 😂 ..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

” Menunggu yom.. abah cuba yg terdaya … “

 

View this post on Instagram

 

menunggu yom..abah cuba yg terdaya … #sweetroom

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

” Ni sebalum p4rah.. “

 

View this post on Instagram

 

ni sebalum parah..

A post shared by Babyterlajaklaris (@babyterlajaklaris) on

” Houss susu naen sahaja.. “

 

View this post on Instagram

 

houss susu naen sahaja

A post shared by Babyterlajaklaris (@babyterlajaklaris) on

” Thanks abah jaga yom.. syukur dilayan mcm anak raja di sini.. “

 

View this post on Instagram

 

thanks abah jaga yom.. syukur dilayan mcm anak raja di sini..

A post shared by Babyterlajaklaris (@babyterlajaklaris) on

Rata-rata netizen simpati dengan keadaan kesihatan Qayyum. Antara komen-komen netizen :

” Sabar Dato.. mungkin ada hikmah pelihara yom yg almost bepeny4kit… insyallah berkat rahmat kemudian hari di akherat Allah bls.. yakin lah.. “

” Kesian hidup yom .. pelbagai ujian dilalui.. ank kecik yg x mengerti apa2.. semoga yom sentiasa dlm lindungan allah… get well soon syg… dato @aliffsyukriterlajaklaris … biarlh apa ibu dia ke masyarakat diluar sna nk ckp apa pun…yg penting dato ikhlas menjaganya… Allah maha mengetahui segalanya… sabar atas ujian ni dato… “

” Ini semua kerja Allah, Allah temukan dato dgn dia mudahan2 allah permudahkan urusan dato mrngasuh yom. aaamiin.. “

” Kesian yom. sedihnya tengok.. mesti ada hikmah kenapa Allah duga mcm ni. jgnlh pulangkn balik.. apalah nasib yom nti.. “

” Ya Allah.. mcam mna lah ank tu Nak Smbuh.. Mak nya buat Prangai.. kejap bgi org, kejap nak ambik balik.. Apa2 pun Dato ttap insan yg Mulia…ikhlas je Dato.. Insya Allah… Allah Akan Bagi ganjaran yg tak Terduga.. Aamiin… “

” wlaupun dato ni mulut je kepoh tp dato penyayang yg amat.. “

Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Qayyum diberi kesembuhan dengan cepat dan kembali ceria seperti biasa. Sama-sama kita doakan untuk Qayyum.

Kepada Datuk Aliff dan Datin Shahida, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Semoga Allah permudahkan urusan kalian.

Silakan SHARE…

Sumber : IG Datuk Aliff Syukri / Baby Terlajak Laris by Berita Kopak / Ciungwanara

Article ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CIUNGWANARA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, kami akan report copyright..