Video Mengharukan Kisah Seorang Kanak-kanak Kecil Yang Miskin Ini Memasak dan Menyuapkan Adiknya…

Video Mengharukan Kisah Seorang Kanak-kanak Kecil Yang Miskin Ini Memasak dan Menyuapkan Adiknya…

Adakah anda masih ingat bagaimana masa kanak-kanak anda? Walaupun sebahagian besar daripada kita cukup bertuah untuk menghabiskan hari-hari muda kita bermain bersama rakan-rakan dan adik-beradik, kedua-dua kanak-kanak miskin ini tidak mempunyai nasib yang sama seperti kita.

Tidak seperti gadis lain yang sebaya yang bermain dengan anak patung mereka dengan makanan mainan, gadis kecil ini perlu memasak dan menyuap adiknya.

Lihatlah betapa bersemangatnya dia ketika dia membuka tudungnya, membuatkan bubur panas dan meletakkan beberapa senduk bubur penuh ke dalam mangkuk putih besar. Dia kemudian meletakkan tudungnya kembali ke atas kuali besar dan mengambil jagung panggang yang telah dibakar di dalam api.

Gadis ini dengan hati-hati meniup bubur panas dan pastikan ia berada pada suhu yang tepat untuk dimakan.

Ini pastinya merupakan pandangan yang mengharukan bila difikirkan bagaimana dua beradik ini membesar dalam keadaan yang sempit dan sukar begitu.

Semoga mereka akan mendapat perhatian dari pihak yang sepatutnya dan tabah menghadapai kehidupan mereka. Di harapkan mereka membesar menjadi orang yang berguna kepada orang lain.

Tonton video menyentuh hati di bawah dan lihat bagaimana gadis kecil ini menjaga adiknya yang kecil

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Dan Semoga Bermanfaat

Disediakan Dan Disusun Berita Kopak / Ciungwanara

Sumber : Youtube.com