Pilu Melihat May4t Mangs4 Ditemui Berada Di Tempat Duduk Pemandu Kereta SUV

Pilu Melihat May4t Mangs4 Ditemui Berada Di Tempat Duduk Pemandu Kereta SUV

Menerusi laporan Astro Awani, sekitar jam 5.50 petang tadi, kenderaan SUV Mazda CX-5 yang terhumban ke dalam laut di Jambatan Pulau Pinang berjaya dinaikkan.

Apa yang memilukan, mangs4 Muey Yun Peng yang berusia 20 tahun ditemui masih berada di tempat duduk pemandu.

Operasi menaikkan kenderaan itu bermula pada pukul 4 petang pada hari Isnin lalu setelah kenderaan itu ditemui pada tiang 34 Jambatan Pulau Pinang.

Percubaan kali pertama pada jam 5 petang tidak berjaya disebabkan tali yang tercabut daripada cangkuk. Namun percubaan kali kedua berjaya menaikkan kenderaan itu.

Pasukan penyelaman melakukan kerja-kerja untuk mengeluarkan may4t mangs4 daripada kenderaan di atas Jambatan Pulau Pinang setelah kenderaan itu berjaya diangkat ke atas jambatan.

Atas sebab-sebab untuk menjaga perasaan dan sensitiviti keluarga mangs4, pihak media tidak dapat menayangkan imej mangs4 berkenaan secara jelas.

Operasi membawa naik SUV berkenaan melibatkan lebih 41 penyelam. – Foto Astro AWANI

Tonton video di bawah :

#FBLiveAWANI Operasi SAR diteruskan petang ini bagi mengeluarkan kenderaan SUV yang terhumban ke dalam laut di Jambatan Pulau Pinang. Info lanjut: Operasi SAR menaikkan SUV terjunam disambung Selasahttps://bit.ly/2RVYn9GVideo: Rakaman dashcam sebelum kereta dipercayai terbabas ke dalam laut di Jambatan Pulau Pinanghttps://bit.ly/2RWquFPVideo: Rakaman CCTV Jambatan Pulau Pinang bagaimana SUV terhumban ke laut https://bit.ly/2CALs37See Less

Posted by Astro AWANI on Tuesday, January 22, 2019

Semoga keluarga mangs4 tabah menghadapi situasi ini.

Silakan SHARE..

Sumber : Astro Awani