” Sebelum ni kata2 netizen macam u all ni lah yang punca. Pilih kasih la, lebihkan Yusoff la, bibik tunjal la.. “

” Sebelum ni kata2 netizen macam u all ni lah yang punca. Pilih kasih la, lebihkan Yusoff la, bibik tunjal la.. ” – Datuk Aliff Syukri / Datin Shahida

Ramai yang mengikuti kisah anak angkat kepada pasangan pengasas produk kosmetik terkenal Datuk Aliff Syukri dan Datin Shahida yang bernama Qayyum.

Qayyum atau nama penuhnya, Qayyum Aliffshah dipercayai mengalami dem4m campak kr0nik baru-baru ini.

Menerusi akaun Instagram, Datin Shahida memaklumkan Qayyum kini sudah keluar daripada hospital dan sudah di bawa ke rumah.

” Dah keluar wad, gunting rambut now dah sampai rumah. Saya suka rambut dia lama sebab lebat….. tapi terpaksa p0t0ng sebab dah start menggelupas di kepala, kesan campak hari tu…. “

” Dah sihat nak bg balik ke pangkuan mak dia pun senang hati… ambik sihat pulang pun kena sihat.. “

Namun begitu netizen masih tertanya, apakah keputusan yang diambil oleh Datuk Aliff dan Datin Shahida terhadap Qayyum. Adakah betul pasangan ini membuat keputusan untuk memulangkan kembali Qayyum kepada keluarga kandungnya seperti yang dinyatakan sebelum ini.

Ramai yang menantikan update yang terbaru mengenai Qayyum.

” Siapa rindukan yom? “

 

View this post on Instagram

 

Siapa rindukan yom? 🤚🏻

A post shared by Babyterlajaklaris (@babyterlajaklaris) on

Rata-rata netizen ingin mengambil tahu update terkini mengenai Qayyum. Antara komen-komen netizen :

” Nape tuka gmba meena sorg.. yom dah di bagi ke? sy msh trtggu update yom… semoga yom kekal dgn keluarga dato n datin.. “

” Semua rindukan yom.. rasa sebak & nak nangis bila tgk gmbr2 & video2 yom yg lama… xtaula knp… terasa dekat dgn yom… sbb dah terbiasa tgk dato & datin jaga dia mcm mna.. “

” Dato, sya rindu kan yok sngat2. ya Allah.. “

” Tak tahu kenapa tengok muka yom sebak sangat hati ni . Asal ek ? Hmm entah laa . Moga Allah lindungi yom dimana pun yom berada nanti . Semoga baik baik saja hidupmu nak.. “

” Pasni rmi rindu qayyum.. Semoga dirimu dilindungi oleh Allah SWT.. Buat ibu qayyum jgn pisahkan qayyum dgn kuage susuannya.. Bawalah hujung minggu qayyum bersama kuage susuan.. Fahamilah hati datuk dan datin yg byk bantu puan dan qayyum.. Ibu susuan adalah ibunya juga sama taraf ibu kandung.. “

” Siapa kita nak tentukan yom diberi kepada siapa.. tu mksd sya…kenapa org mgutuk mak nya .. mak dia kita xtau sifat nya.. dato datin ja tahu.. kenapa Allah tentukan pjalanan.yom mcmni.. kenpa ada org smpai ptikaikan khilaf mak dia xjga kputihan smasa mgdung smpai yom skit mata hampir butaaa.. py4kit tu buleh cuba diubatii tpi peyembuhnya dri Allah.. “

Menerusi entri yang terbaru, Datuk Aliff dan Datin Shahida memaklumkan ada follower yang mengugut untuk unfollow akaun Instagram @babyterlajaklaris sekiranya Qayyum dipulangkan kepada keluarga kandungnya.

Pasangan ini juga turut meluahkan rasa sedih dan kecewa apabila semua usaha yang mereka lakukan untuk Qayyum dipertikaikan dan dikecam oleh netizen.

Namun begitu, ruangan komen bagi entri ini telah ditutup oleh Datuk Aliff dan Datin Shahida. Baca perkongsian mereka di bawah :

” Kepada puan2 yg kata nak unfollow @babyterlajaklaris nak ugut unfollow kalau pulang qayyum tu dipersilakan ya……. Tak Ada keuntungan pun pada kami…. “

” Tak perlu guna kata2 ugutan sebegitu…….. Dato Datin patut rasa lebih sedih dorang yg jaga dari lahir.. “

” Sebelum ni kata2 netizen mcm u all ni lah yg punca… pilih kasih la……. lebihkan yusoff la… bibik Tunjal la….. “

” Lepas tu semua tiba 2 sedih la pula…… mana2 netizen2 yg Beria Kutuk mcm2 tu ??? mcm2 lah sampai kasut, baju, Klinik pun korang sibuk sangat…. semua x betul..!!! “

 

Apa-apa pun yang berlaku, sama-sama kita doakan yang terbaik untuk Qayyum. Semoga diberi kesihatan yang baik, membesar seperti anak-anak yang lain dan sentiasa berada dalam lindungan Allah.

Buat Datuk Aliff dan Datin Shahida, semoga Allah permudahkan urusan kalian. Walau apa pun keputusan yang diambil, semoga dapat lakukan yang terbaik untuk anak syurga ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Baby Terlajak Laris by Berita Kopak / Ciungwanara

Article ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CIUNGWANARA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, kami akan report c0pyright..