Dua kali tal@kkan Ain ‘Afini, PU Abu masih mengaku tiada niat c3raikan isteri

Kes penceraian pendakwah selebriti PU Abu Sufyan dilihat belum menemui jalan penyelesaian. Hari ini, mahkamah telah memutuskan bahawa lafaz cerai melalu WhatsApp yang dibuat oleh PU Abu tidak sah. Setakat ini, PU Abu dan juga Ain Afini masih lagi bergelar suami isteri.

Pernah bercerai sebelum ini

Namun begitu, apa yang lebih mengejutkan adalah Ain ‘Afini memjelaskan bahawa mereka yang bernikah pada Ogos tahun lalu pernah bercerai pada 28 Januari tahun ini sebelum kembali rujuk sebulan selepas itu.

Pengakuan tersebut didedahkan di hadapan Hakim Syarie Mohd Nurulazhar Mohd Tohar. Bagaimanapun pada 11.44 pagi 13 Mac lalu, Ain ‘Afini sekali lagi menerima lafaz cerai menerusi WhatsApp daripada PU Abu yang meninggalkannya di rumah selama seminggu.

Akui kesilapan…

Menerusi Harian Metro lagi, PU Abu juga mengakui masih menyayangi Ain ‘Afini dan  menyesal melakukan tindakan terburu-buru dengan menceraikan isterinya.

“Saya mengakui kesilapan diri dan memohon maaf atas perbuatan saya terhadap isteri selama ini.” – Ujarnya.

Bukan dekat IG dah mention “bekas isteri” ke?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa berang dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh PU Abu yang menyatakan masih menyayangi Ain sedangkan dia sudah dua kali melafazkan talak terhadap wanita tersebut.

Maknanya sekarang ada dua bini lah ye?

Masih sayang konon…

Sampai dua kali talakkan isteri masih kata tak ada niat

Sumber: Harian Metro