Netizen kutuk imej bertudung Sajat pada majlis pengebumian pengasas Dnars

Umum sedia maklum bahawa status jantina usahawan kosmetik, Nur Sajat masih menjadi kekeliruan dalam kalangan netizen. Walaupun pelbagai pendedahan dilakukan, beliau masih berbangga menjadi seorang wanita.

Sebelum ini, beliau dikatakan bakal disaman oleh Pemuda Parti Amanah Negara (Amanah) gara-gara pemakaiannya di Kelantan yang bertentangan dengan jantina asal ketika datang ke negeri itu.

Sajat masih mahu pakai tudung di Kelantan…

Baru-baru ini di laman Instagram miliknya, beliau telah memuat naik sebuah video menghadiri majlis pengebumian pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Faziani Rohban Ahmad.

Walaupun telah mendapat teguran daripada beberapa NGO terbabit mengenai imejnya, Nur Sajat masih lagi mengenakan tudung ketika hadir ke majlis pengebumian tersebut di negeri yang sama.

Beliau yang hadir bagi memberi penghormatan terakhir, sempat meluahkan rasa duka di atas pemergian Allahyarham dan menyifatkan arwah sebagai seorang sahabat yang baik.

Sajat tak rasa bersalah ke?

Justeru, imej berhijab di tanah perkuburan itu membuatkan rata-rata netizen berasa kurang senang dan menyifatkan ‘wanita jadian’ tersebut seakan-akan mempersendakan agama Islam.

 

Dah laki tu laki jugak la, tak payah nak bertudung sangat

Sajat sangat memalukan pergi kubur pakai tudung…

Sumber : Nursaja