Polis sahkan Siti Kharina ‘on off’ menginap di kondo, suspek turut sewa bersama

Kes kehilangan Ketua Jururawat Hospital Serdang, Siti Kharina Mohd Kamarudin telah menemui jalan akhir, apabila dia dijumpai maut di sebuah kondominium di Cyberjaya.

Kejadian itu telah mendapat perhatian umum, apabila suspek utama adalah warganegara Nigeria yang merupakan orang terakhir keluar dari rumah kondominium tersebut menerusi semakan CCTV.

Suspek ada kad akses rumah…

Sebentar tadi hasil tangkapan suspek dan soal siasat, pihak polis telah mengesahkan suspek utama tersebut, mempunyai kad akses kepada rumah yang disewa mangsa.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Fadzil Ahmat, suspek Aliwajuwon Gilbertalowonle, telah menyewa sebuah unit kediaman Kondominium Third Avenue di Cyberjaya bersama Siti Kharina sejak Januari tahun ini.

“Rumah itu memang disewa atas nama mangsa (Siti Kharina), tetapi ia juga disewa bersama-sama suspek (Aliwajuwon) sejak bulan Januari tahun ini.”

Siti Kharina hanya on off menginap di kondo

Menurut pihak polis juga, berdasarkan siasatan polis ke atas suspek dan juga keterangan saksi-saksi lain mendapati, Siti Kharina hanya secara on off (tidak setiap hari) menginap di kondominium berkenaan.

Suspek utama

Namun menurut pihak polis, mereka masih dalam siasatan mengenal pasti punca kematian mangsa, dan akan menyiasat sama ada suspek terlibat dengan Macau Scam ataupun kemungkinan dadah


Pada Ahad lepas, pihak pengurusan Hospital Serdang mengesahkan Siti Kharina dilaporkan hilang sebelum ini kali terakhir dilihat di kawasan tempat letak kenderaan hospital itu pada 8 Mei lepas.

Bagaimanapun, pada Khamis polis mengesahkan Siti Kharina ditemui maut di sebuah kondominium yang disewa mangsa di Cyberjaya.

Sumber : Sinar Harian