Anak pengasas Dnar’s dedah mesej terakhir sebelum ibunya meninggal, seminggu sebelum bonda pergi

Hampir seminggu pemergian Pengasas Dnars iaitu Puan Faziani Rohban Ahmad, 40 yang terlibat dalam kemalangan jalan raya di Pattani, Thailand. Satu demi satu kebaikan beliau telah terungkap apabila banyak pihak berkongsi cerita mengenai amal jariah yang dibuat oleh arwah sepanjang hidupnya. Pagi tadi, anak sulung beliau, Iqbal Hakim Jasman, 20, telah memuat naik satu screenshot perbualan mereka di aplikasi WhatApps seminggu sebelum kemalangan itu berlaku di IG storynya.

Menerusi perbualan tersebut, ibu Iqbal yang dipanggil Mami itu menyatakan bahawa tidak sedap badan. Beliau turut memberitahu hari kelahirannya adalah sabtu dan menurut kata orag tua-tua, nyawa akan bercerai dengan badan pada hari yang sama juga.

Walau bagaimanapun, Iqbal telah meminta ibunya agar jangan berkata sebegitu lagi. Tambahnya , jika ibunya pergi, siapa pula yang mahu menjaga mereka lapan beradik termasuk dirinya.

Perkongsian tersebut telah menunjukkan seakan Puan Faziani mengetahui bahawa ajalnya sudah mendekat kerana beliau kembali ke rahmatullah pada pagi Sabtu ketika dalam perjalanan untuk memberi sumbagan zakat kepada pelajar tahfiz.

Sumber: Iqbal Hakim