“Keluar Mencari Rezeki, Kini..” – M4yat Pemandu Grab hilang sejak Jumaat lalu akhirnya ditemui!

Akhirnya berita kehilangan pemandu Grab telah terjawab. Salam takziah kepada keluarga arwwah! Sebelum ini, viral di sosial media mengenai kehilangan seorang pemandu Grab yang dikenali sebagai Mohammad Hanafie Bin Jaafar.

Antara posting di laman media:

ADA KESAN D4RAH PADA BAHAGIAN PINTU KERETA DAN STEERING KERETA!!

Minta bantuan rakan rakan semua . anak buah saya merupakan pemandu grab hilang tanpa dapat dikesan . kereta telah di jumpa di indah permai . pemandunya masih hilang. laporan polis telah di buat. pencarian masih diteruskan kepada org ramai yang tolong terus share ya.dan kepada saksi kejadian diminta tampil . hope cepat dapat jumpa dlm keadaan selamat.

Kali terakhir, mngsa dilihat pada 25hb Mei, sekitar jam 4 pagi. Kereta mngsa dijumpai di kawasan tempat letak kenderaan tapak bazaar Indah Permai, berhampiran dengan pasaraya Giant, Kota Kinabalu, Sabah.

Susulan kejadian tersebut, satu laporan polis telah dibuat oleh teman wanita mngsa mengenai kehilangan beliau.

Ini antara update terkini :

Dalam laporan Harian Metro, polis dimaklumkan oleh orang awam mengenai penemuan m4yat di Kampung Shahbandar, Tuaran, Kota Kinabalu pada jam 3.30 petang, hari ini.

Susulan penemuan itu, ahli keluarga pemandu Grab telah dipanggil untuk mengenal pasti mayyat berkenaan.

Menurut tweet terkini Azuljailani, ahli keluarga telah mengesahkan bahawa may4t tersebut adalah m4yat m4ngsa.

“Dukacita dimaklumkan, m4yat telah disahkan oleh ahli keluarga. Salam takziaah kepada keluarga Mohammad Hanafie bin Jaafar. Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan soleh. Al-Fatihah,” tweetnya.

Sumber : Harian Metro via TheReporter