“Empayar Saya Mvsnah” DS Vida Dedah dia kerugian hanya kerana rantai

USAHAWAN k0smetik Datuk Seri Vida memberitahu perniagaan emas dan batu permata yang diusahakannya terjejjas gara-gara kontr0vers1 hadiah barangan kemas p4lsu yang dibangkitkan oleh penyanyi Aishah.

Menurut Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman, kepercayaan orang ramai terhadap produknya semakin menurun dan dia mengalami kerug1an jutaan ringgit.

“Setahun mahkamah netizen menudvh rantai itu p4lsu sehingga meran4pkan empayar perniagaan saya, kepercayaan h1lang dan bisnes yang saya bina selama ini musn4h.

“Perniagaan saya terutamanya barangan kemas mengalami kerug1an mendadak. Kalau dikira anggaran sebulan saya boleh dapat dalam RM10 juta, tetapi selepas isu saya keh1langan pendapatan hampir 80 peratus.

Dua butir berlian dan tiga cincin berjumlah RM80,000 dipilih Aishah sebagai ganti hadiah sebelum ini.

“Saya percaya itu semua takdir dan ada hikmah di sebaliknya. InsyaAllah kejayaan selepas ini diiringi doa, keikhlasan dan kebangkitan empayar Datuk Seri Vida akan bermula,” katanya.

Vida ditemui semasa sidang media penyerahan barangan kemas yang bakal dimiliki oleh Aishah di One World Hotel, Petaling jaya, Selangor pada Rabu.

Dalam majlis tersebut, jutawan berasal dari Kelantan ini turut menunjukkan lima jenis barang kemas yang dipilih Aishah sebagai ganti rugi kepada berlian p4lsu dimenangi penyanyi pada program Gegar Vaganza musim keempat lalu.

KemeIut rantai berlian didakwa p4lsu menyebabkan perniagaan Vida terkesan.

Lima jenis barang kemas bernilai RM80,000 itu terdiri daripada dua butir berlian dan tiga bentuk cincin termasuk sebentuk cincin lelaki.

Ditanya mengenai rantai berlian ‘p4lsu’ yang diberikan kepada Aishah sebagai hadiah pada GV4 lalu, Vida berkata aksesori tersebut akan menjadi sejarah dan kenangan terindah dalam hidupnya.

“Tentang rantai itu, saya akan simpan dan jadikan sejarah. Ia adalah kenangan terindah dalam hidup saya dan saya akan pakai.

“Rantai itu cantik sangat, sebelum ini tak pernah pakai tapi lepas ini saya akan pakai sebab r0h dan jiwa saya ada dalam rantai itu,” ujarnya.

Rakaman Detik C3mas DS Vida Bila Anak Hampir Tertelan Berlian

Sementara itu, Vida berharap penyerahan barangan tersebut dapat menamatkan kemelut yang berlangsung selama setahun setengah.

Malah, Vida turut memberitahu dia tiada masalah untuk bertemu dengan Aishah.

“Saya harap penyerahan barang kemas ini akan menamatkan semua kemelut dan isu yang melanda.

“Kalau saya jumpa dia pun lepas ni tak ada masalah, saya boleh tanya macam mana berlian?,” katanya.

CUAK! Situasi mencemaskan apabila anak kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Vida iaitu Kacak hampir tertelan berlian bernilai RM40,000 yang akan diserahkan kepada penyanyi Aishah.

Berlian yang diletakkan diatas produk makanan ringan milik Cik B itu hampir dimakan oleh Kacak.

Fuh! Siapa yang tak nervous kan kalau benda harga puluhan ribu hilang. Tonton sendiri aksi Vida menyelamatkan berlian putih yang hampir dimakan oleh anaknya itu!

p/s: Semoga kemelut yang melanda mereka dapat diselesaikan dengan segera

Sumber : HMETRO ONLINE / MSTAR ONLINE