Video Bapa ajar anak kalimah syahadah, nazzak selepas terlibat kemaIangan

Sebuah video menyayat hati tular di laman Facebook dan aplikasi WhatsApp sejak petang semalam yang kelihatan seorang bapa berulang kali menyebut kalimah Allah untuk anak perempuan di pangkuannya.

Kejadian tersebut berlaku setelah mereka sekeluarga terlibat dalam kemaIangan di Jambatan Sri Ehsan berhampiran Jabatan Peguam Negara, Putrajaya.

Ketua Polis Daerah Putrajaya Asisten Komisioner Rosly Hassan berkata, kejadian itu berlaku pada 1.30 petang menyebabkan kanak-kanak tersebut Nur Umairah Syakirah Rosdi mavt kerana p4rah di kepala.

“Mangs4 bersama enam ahli keluarga iaitu ibu bapa dan tiga adik-beradik berusia tiga hingga lapan tahun menaiki Perodua Alza, terbabit kemaIangan dengan kereta jenis Audi.

“Siasat4n awal mendapati kereta dipandu bapa mangsa menuju ke Persiaran Timur, berIanggar dengan kereta dipandu lelaki umur 37 tahun yang datang dari arah Jalan Tun Hussein di persimpangan lampu isyarat.

“Semua mangs4 di dalam Perodua Alza ced3ra dengan mangs4 par4h di kepaIa dikejarkan ke Hospital Putrajaya. Bagaimanapun dia disahkan meninggaI dunia pada 9.50 malam,” katanya.

Tambah Rosly, pemandu kereta Audi tidak cederra dan kes berkenaan disi4sat mengikut Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Video penuh:

Terdahulu, rakaman video berdurasi 30 saat itu memaparkan lelaki berkenaan mengajar anaknya kalimah tersebut dan dalam masa sama memangku kepala seorang lagi anak perempuannya.

Turut kelihatan adalah dua anak lelakinya di sisi dengan seorang daripadanya terbaring dan menangis kesakiitan.

Sumber : Harian Metro