Penuntut Kongsi Status Backup UPNM. Tak Sangka Adik Zulfarhan Datang Komen, “Kami Hantar Dia Hidup, Tapi”

Pada saat ini, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) menerima pelbagai krit1kan dan tohmahan daripada seluruh rakyat Malaysia disebabkan ke$ kem4tian Zulfarhan Osman Zulkarnain, 2 tahun lepas.

Bagaimanapun, penuntut UPNM dikatakan meminta orang ramai supaya tak ‘maki’ UPNM. Lelaki itu meminta kita supaya membuka mata dan tidak hanya pandang bur0k serta menghina UPNM.

Assalamualaikum warga Twitter, minta jasa baik korang untuk rt supaya dapat membuka mata dan menyedarkan rakyat diluar sana yang sering pandang buruk dan menghina IPTA kami (UPNM). Semoga mereka Tak salah sangka lagi terhadap UPNM. Bantu rebuilt UPNM #UPNM #rebuiltUPNM

Dikecam balik oleh netizen

Namun, sebaliknya ramai yang kecam semula lelaki terbabit disebabkan rasa b3ngang dan sakit hati dengan apa yang menimpa Zulfarhan Osman sehingga menyebabkan kem4tian.

Meskipun 18 penuntut UPNM itu telah didapati bersal4h dan diperintah untuk membela diri, tapi rakyat Malaysia masih belum boleh maafkan semua yang terlibat dengan ke$ ini. Antara kata-kata netizen,

” Aku dah kata universiti yang management kalau dah bod*h, sampai ke mahasiswa pun jilat bod*hnye juga. Brawn with no brain.”

” UPNM TEMPAT PENJ3NAYAH.. FULL STOP..”

” Faham, bukan uni/pelajar pelajar bersalah, tapi ini bukan masa untuk pentingkan ‘nama baik’, jika benar mahu ‘rebuild‘ maka bersolidariti bersama yang teraniaya, tunjukkan semangat tolak budaya samseng/buli & bun0h persepsi. Tak perlu terlalu emosi & defensif.”

Adik arw4h ‘balas’ tweet

Semalam, adik arw4h sendiri turut memberi komen dan ‘balas’ balik kenyataan lelaki itu di Twitter. UPNM merupakan tempat arw4h abangnya teringin sangat untuk daftar disebabkan cita-citanya untuk jadi Tentera Laut. Namun, sebaliknya nyawa melayang dek kerana perbuatan k3jam penuntut lain pula.

” Tengoklah apa dah jadi sekarang, kami (keluarga) hantar dia hidup tapi kami dapat pembun0han yang k3jam dan tidak berhati perut.”

” You know what? my late bro pernah bermasam muka with my mom sbb my mom x bagi dia masuk UPNM tapi dia tetap berdegil. But now as you see, we send him alive and well tapi kami dapat cold and brut4lly murd3red..”

Netizen bersimpati, doakan untuk Zulfarhan

” This is sad, takziah and Al Fatihah for your late brother..

” InshaAllah your late brother akan dapat full keadilan. That warden, tok bom0h dan yang bapaknya suruh ugvt bagi kenyataan salah tu I harap mhkamah bukak ke$ baru. Jangan bagi diorang terlepas.”

” Takziah dengan pemergian your brother.”

Moga arw4h ditempatkan di kalangan orang beriman… Al Fatihah untuk Zulfarhan Osman.

Sumber: l0bakmerah